Selecteer een pagina

Het belang van up-to-date zijn

Wilt u ook weten waarom een RI&E actueel gehouden moet worden? Een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) is een essentieel instrument om de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkplek te inventariseren en te evalueren. Het is echter belangrijk om de RI&E up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat deze effectief blijft in het identificeren en beheersen van risico’s. Hier zijn enkele redenen waarom een actuele RI&E belangrijk is:

  • Veranderingen in wet- en regelgeving: Wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk kunnen veranderen. Een up-to-date RI&E helpt om te voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.
  • Veranderingen op de werkplek: Een veranderende werkplek kan nieuwe risico’s met zich meebrengen die niet in de oorspronkelijke RI&E zijn opgenomen. Door regelmatig de RI&E bij te werken, kunnen deze risico’s worden geïdentificeerd en geëvalueerd.
  • Nieuwe inzichten: Nieuwe informatie over veiligheid en gezondheid op het werk kan beschikbaar komen. Een bijgewerkte RI&E zorgt ervoor dat de risico’s goed worden geïnventariseerd en geëvalueerd met de nieuwste informatie.
  • Veranderingen in de organisatie: Veranderingen in de organisatie, zoals een reorganisatie, fusie of overname, kunnen van invloed zijn op de veiligheid en gezondheid op het werk. Een up-to-date RI&E helpt om deze veranderingen in kaart te brengen en te evalueren wat de impact is op de veiligheid en gezondheid op de werkplek.

RIEservice

Bij ons bent u aan het juiste adres als u ervoor wilt zorgen dat uw RI&E up-to-date blijft. Wij bieden RIEservice. Dit zorgt ervoor dat u altijd de laatste informatie over wet- en regelgeving heeft. Daarnaast krijgt u de nieuwste inzichten over veiligheid en gezondheid. Bovendien zullen wij uw risico inventarisatie en evaluatie direct bijwerken. Het up-to-date houden van uw RI&E is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werkplek veilig en gezond blijft voor uw werknemers en uzelf.

Lees meer over het actueel houden van de RI&E op: https://www.rie.nl/over-rie/ik-heb-al-een-rie